donderdag, december 01, 2005

Bedankt!




Een gelukkig campagneteam onder het plakbord op de Herenstraat! Sinds 20 augustus hing een voorspelling voor de verkieizngsuitslag op mijn prikbord: CDA 7 - VVD 6 - PvdA 5 - VB/lokaal 4 - D66 1. Driemaanden en 10 dagen later is mijn inschatting nog niet eens zo gek geweest, 1 zetel verschil. De VVD komt op 7 en Trilokaal op 3. Dramatische opkomst, maar wij zijn tegen die verwachting in gegroeid. Nu komt het erop aan om het vertrouwen ook bij de thuisblijvers te herwinnen. En als de opkomst over 4 jaar weer 60% zou zijn, dan moeten we nog eens 1000 mensen extra ervan overtuigen dat ze bij ons goed thuis zijn... Oef, klinkt als een hele klus.

Maar toch: een zeteltje winst! Met in Voorhout een toename van de kiezers in procentpunten voor de combinatie PvdA/D66 van 14,5 naar 21,7%. Ik neem dit samen omdat voor 2002 niet uit te splitsen is wat nu het aandeel PvdA en het aandeel D66 in de kiezers was. Blijkbaar zijn wij bij diegenen die wel zijn gekomen om te stemmen dus goed consistent overgekomen! Bemoedigend, voelt goed.
Nu de coalitie-onderhandelingen afwachten, de bal ligt niet bij ons.

Opvallend: zou je alle stemmen van de ChristenUnie, die nu geen zetel hebben gehaald, bij het CDA tellen, dan zou de VVD met exact hetzelfde aantal stemmen een zetel lager zijn uitgekomen...

nog een paar fotootjes van de uitslagenavond:



Peter Van Born, Gerrit van der Meer nemen met Henri Damen (Trilokaal) de uitslagen van stembureau "De Speleweij" door.



ALbert Vink vlak voor de uitslag bekend wordt gemaakt


Onze absolute campagnetijgers na gedane zaken, Jeroen Tomassen en Cees de Jong.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten