zaterdag, december 03, 2005

Bezinning


Drie dagen na de grote uitslag. We wachten op de eerste beweging van het CDA, dat nogal verdeeld schijnt te zijn of ze nu alleen met de VVD of met VVD en PvdA voor vier jaar in zee willen gaan. De definitieve uitslag is bekend. De ChristenUnie heeft nu op een stem of 20 de derde restzetel gemist, en dat is wel jammer. Die 'extra' oppositie zou net het verschil hebben kunnen uitmaken of wij nu wel of niet in het college zullen komen.

Dan is er nog wel wat te doen over wie wel en wie niet met voorkeursstemmen de raad in gaat. De Wethouders Henriette Wilbrink en Wim Hollart (beiden CDA) kiezen ervoor niet in de raad te gaan zitten, bijna-ex-wethouder Leo van Steijn van Trilokaal doet het wel, vanwege 127 voorkeursstemmen. Ikzelf zou het niet hebben gedaan, als mijn partij vier jaar geleden nog meer dan 2600 stemmen in Voorhout had getrokken en nu amper 750.

Ook al is er in Voorhout door velen NIET gestemd vanwege de fusie, er is in elk geval in Voorhout niet gestemd op de houding van partijen ten opzichte van de fusie. CDA: was faliekant tegen, licht gewonnen; VB/Trilokaal: falieant tegen, zwaar verloren; VVD: afwachtend, referendumuitslag gevolgd, stevig gewonnen; PvdA: voorstander in referendum, stevig gewonnen; D66 voorstander in referendum, licht gewonnen.

Ik denk zelf dat PvdA en de VVD wel de meest zichtbare campagne geoverd hebben, en dat dat met alle inspanningen, wel vruchten afwerpt. We hebben dinsdag as. dee eerste bijeenkomst met de nieuwe fractie, de eerste afspraken maken om de beloning van afgelopen woensdag waar te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten