vrijdag, december 09, 2005

Radiostilte?


Verkiezingen voorbij, en de politici weer terug in het hok? Lijkt er wel op. Rose Marie Keijzer schrijft nog wel op haar weblog (Rose Marie: we hebben ons programma wel degelijk financieel getoetst! Hadden we je in de campagne ook graag uitgelegd.), John Bosman en Pieter van der Bent niet meer, Joep Derksen is ermee opgehouden nu zijn persoonlijke campagne ondanks de lage kiesdrempel geen raadszetel heeft opgeleverd, het VVD kwartet (Marlies Volten) heeft sinds D-day 1x geblogd, Albert Vink alleen in het weekend (die grossiert nu in CAO's...)

Ik doe mijn best om te loggen, maar het is wel lastig. Zeker nu ik betrokken ben in de college-onderhandelingen. Uiteindelijk is de PvdA toch gevraagd, we hebben nu 1 verkennend en 1 formeel gesprek met CDA en VVD gehad. Het zijn geen openbare gesprekken. Jammer, ik heb er overheen moeten stappen. Het is ook praktisch ongeveer niet te doen, ten eerste omdat niet iedereen zich aan open gesprekken wil committeren (en dan krijg je een schijnvertoning die veel schadelijker is dan besloten vergaderen), ten tweede omdat het met zulke onmogelijke tijden/ ontbijtafspraken geregeld moet worden, willen we voor de Kerst een raadsprogramma en een college kunnen presenteren. Ja, lokale politici hebben er ook gewoon banen naast en andere verplichtingen. Het zijn wel snelkookpansessies, er moet uit te komen zijn.

Gisteren het laatste presidium gehad en de laatste commissie Bestuur en Ruimtelijke Ordening. De laatste vergadering had ook in een kwartier gekund maar duurde bijna twee uur. Alsof we het niet kunnen laten. Wel een leuk uitsmijtertje: Kees van Velzen (CDA) en wethouder Leo van Steijn vlogen elkaar stevig in de haren of er nu bij het laatste ING-plan nu wel of geen afspraak lag dat de waterberging op eigen terrein gerealiseerd moest worden. De tekeningen van de renovatie van het Oosthoutpark laten geen onlogische waterpartij zien, de bushalte aan de Jacoba van Beierenweg moet ook gehandhaafd kunnen worden, uiteindelijk kan ik er wel mee leven. Kees en Leo hebben er een fles wijn op gezet. Zouden ze hem ook samen opdrinken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten