zaterdag, april 22, 2006

Corso



Corso kijken in Voorhout heeft voordelen, je kunt alles makkelijk van dichtbij zien, plekjes in de Herenstraat zijn nog makkelijk te vinden. Omdat de NS werkzaamheden inplant op het traject Leiden-Schiphol is de spoorwegovergang zo vaak dicht dat alle corsowagens voor je neus blijven stilstaan. Veel genot voor een gratis dagje uit.
Zolangzamerhand ontdekken de internationale touringcarondernemingen dat ook. Het parkeerterrein bij de Gaasbak was afgeladen met bussen, en ook op andere plekken trof je tourincars en campers aan. Ach, het zet ons dorpke wel aardig op de kaart. Hieronder nog een paar indrukken:


Niet alleen het dorp, maar de hele gemeente doet aan PR: de gemeente Teylingen reed ook mee met een eigen corsowagen, namelijk van het meesterwerk "Jip en Janneke". Hier het logo onder poes Siepie.

Het voorafgaande kindercorso laat ook goed zien hoeveel creativiteit er elk jaar weer ingestoken wordt.
Zo weten al die buitenlanders ook waar de kersverse wereldkampioenen Majorette resideren: juist ja, tussen de bollen vandaan! Deze meiden van St. Cecilia hebben natuurlijk een geweldige prestatie neergezet, en de bekers gingen dus mee in de stoet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten