zondag, april 09, 2006

ingeLASt.


De afgelasting van de rode tafel gaf me mooi de gelegenheid om wat langer te blijven hangen bij de opening van het gebouw ?Bolero? aan de Ravellaan in Voorhout.

Na enige verplichte speeches volgde de openingshandeling. Steven Schrader, directeur van Woningstichting de Vooruitgang, is erg in zijn nopjes met dit project. Terecht, want naast tijdelijke huisvesitng voor de bewoners van de Agnes (LAS) zit er de erg vrolijk gekleurde huisartenspraktijk van dokter Schinkelshoek en dokter van Peet in, hebben de verloskundigen eindelijk een vast honk in Voorhout gevonden en heeft ook de thuiszorg ValentRDB een kantoor geopend.
Toch blij dat we als gemeenteraad een paar jaar geleden het aantal m2 voor medische voorzieningen nog van 375 naar 550 hebben opgevoerd. Dat is dan mijn kleine bijdrage aan het geheel geweest. En in de woorden van Gerrit van der Meer (die de credits verder geheel terecht bij het vorige college legde): ?Hopelijk wordt een project als deze steeds minder bijzonder en steeds meer gewoon.?.
De volgende stap is trouwens ook al weer in zicht, en wel in het gebouw "Amadeus"(100 m verderop). De Kinderopvang van "De Speelbrug" zou hier in augustus aanstaande in een van de appartementen GRAAG een 24-uurs-kinderopvang willen beginnen. Het is een sympathiek idee. Juist in die (eenouder-)gezinnen waar sprake is van continu-dienst (politie, zorg, Schiphol) is de combinatie van gezinsleven en werk heel moeilijk.. Een elke ouder(meestal moeder) die stopt met werken omdat er geen opvang is, is er 1 teveel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten