zondag, april 02, 2006

Rondje dorp


Op zo'n stralende middag als vanmiddag maar een wandelingetje naar de kinderboerderij aan de Klaprooshof gemaakt. Veel wind. De renovatie schiet al op en het is leuk om te zien dat het er stikt van de jonge geitjes.


Helemaal los kom je niet van je politieke 'hobby' en dat valt je wat meer op.

Zo ligt er voor de boerderij 'Klein Boekhorst' een heel mooi grasveldje, dankzij een erfdienstbaarheid die uitzicht op de Herenstraat garandeert. Op de kop van dat veldje staat, naast de brievenbus, zo'n mooie groene DepoDog. En toch ligt het hele grasveld helemaal vol hondenpoep. Ergerlijk. Zou dat nu echt alleen maar onverschilligheid of luiheid zijn om zo'n bak recht voor je neus niet te gebruiken?

Langs meerdere speeltuintjes gekomen. Hoewel het niet koud was, erg zonnig en ook niet vreselijk vochtig waren ze allemaal leeg... zou het dan toch wel meevallen met de 'gewichtige'conclusies van dat rapport van het Verwey Jonkerinstituut waarin Voorhout als slechts scorende gemeente op gebied van buitenruimte voor kinderspel? Zijn de speelattraties niet attractief genoeg voor de inderen in de omgeving? Of zijn de jonge Voorhoutertjes buitenspelen al helemaal ontwend?

Laatste opvallertje: de fietstunnel bij het Rietpad zat helemaal onder de brandschade en de graffiti, en deze is nu behoorlijk aanstootgevend. Denk ik dat even via de gemeentesite te kunnen doorgeven, ligt de site plat... Gelukig is er een paar jaar geleden met de renovatie over de "frisse" kleurstelling een graffitiwerende coating aangebracht, hopelijk bewijst hij nu weer eens zijn goede diensten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten