zaterdag, april 22, 2006

De PTT op nummer 1


En vanmiddag nog deelgenomen aan de koe-wizz, onderdeel van de manifestatie 'tussen kunst en koe' in Warmond. Helaas binnen en niet op het gezellige dorpsplein, want het weer werkte niet heel erg mee. Onder leiding van 'Dichter des Vaderlands' Driek van Wissen en zijn literaire compaan Carel Helder werd een klein spervuur aan actuele, culinaire en bovine vragen op een voornamelijk Warmonds gezelschap afgevuurd. Vanuit de gemeenteraad deden we mee met de PTT (Politiek Team Teylingen), dat had Rose Marie Keijzer even top georganiseerd. En het was ook echt een team! Dankzij het feit dat TriLokaler Leo van Steijn vroeger nog melkbrigadier is geweest, raadsadviseur Herman Hoeijmans alles weet van koetjesrepen en VVD-politica Marlies Volten helemaal into Italiaanse kaas is, haalden wij de illustere score van 37 punten en daarmee een fles Ambrosia kruidenwijn.
Geheel objectief verliep de puntentelling niet; het team dat vorig jaar gewonnen had (OiRevoir) is door een ondoorzichtig stelsel van bonus- en strafpunten effectief buiten de finale gehouden. Maar omdat dat vooral een vrienden'dienst' van organisator Gerard ik-kan-niet-rekenen Slingerland naar zijn oude vriend John van der Velde was, maakt niemand zich daar druk om. Veel vragen waren met leuke actuele DvV-gedichten waren gelardeerd, dus was de stemming vooral hilarisch. Het was bijna een lokaal-literaire variant van het TV-programma 'Dit was het nieuws'. Wat de overeenkomst is tussen het bijbelverhaal van de Egyptische farao die van 7 vette en zeven magere koeien droomt en het huidige kabinetsbeleid? Antwoord van Leo van Steijn: 'Eerst het zuur, daarna ook het zuur'. Commentaar van de Dichter des Vaderlands: 'Zeker bij de PvdA, he?'. Nou, dat mochten ze willen!

Nu ben je als raadslid wel een beetje masochistisch, maar ik vrees dat we volgend jaar op herhaling moeten om effectief buiten de finale te worden gehouden. Nu is Gerard Slingerland de secretaris van onze PvdA-afdeling, dus ik weet nu precies wat je hebt aan vrienden op invloedrijke posities?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten