zondag, september 14, 2008

De das om gedaan...door de Bassets. Als bedankje voor dat we als PvdA-fractie op hun vrijwilligersavond de bar hebben gedraaid, kregen Elsbeth en Gertrude bloemen, en Albert, Hans en ik een stropdas. Deze zullen we op de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering maar omdoen.

Vanwaar deze actie? Waren de sociaal-democraten van oudsher niet van de blauwe knoop? Bij uitreiking van de vrijwilligersprijs in het voorjaar vonden we als PvdA de prijs van EUR 250,- wel wat karig. De gemeenteraad wordt bij de uitreiking vaak door de vereniging uitgebreid gefeteerd, en dan is er van de prijs netto niet zo heel veel over. We hebben bij de voorjaarsnota voor elkaar gekregen om de prijs op te krikken tot EUR 1.250,- Daarnaast hebben we De Bassets aangeboden om bij een activiteit naar keuze van dienst te zijn. De Bassets hebben ervoor gekozen om op hun vrijwilligersavond al hun vrijwilligers vrij te spelen (op 1 na: Nico deed de frituur). en we hopen hiervan een gewoonte maken: de vereniging die in 2009 de prijs zal winnen, mag ons ook gaan inzetten voor een activiteit naar keuze. Kijken waar we dan weer uitkomen.

Het was dus een latertje. Maar mijn visioenen van hordes grote stevige mannen waarvoor het bier niet aan te slepen zou zijn, kwamen niet uit. Hoewel rugby'ers best stevig kunnen innemen, viel de drukte erg mee en was er ruimte genoeg voor de nodige praatjes. En natuurlijk, het "verplichte" persmomentje. Geen photo shoot ter plekke van mijn eigen hand dit keer, want hoewel ik dol ben op mijn Canon Ixus 40, werkt-ie onder duistere omstandigheden niet zo fijn. We zien wel of er in de lokale krantjes wat van terug komt. Vind ik eigenlijk het minst belangrijke. De vraag, of we zeker nog eens terug wilden komen, geeft me veel meer voldoening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten