zondag, november 02, 2008

gelikte begroting


Wind in de rug, ondanks de kredietcrisis. Tot nu toe in de 8 jaar raadswerk heb ik het nog niet meegemaakt dat ween begroting ook zonder enige bezuiniging een positief resultaat had. Snel afhameren dus? Dat viel afgelopen odnderdagavond nog wel mee. In totaal zo’n 25 amendementen en moties, en ook dat rondom de begroting wel een unicum. Nou moet ik zeggen dat met de afspraak om alleen over amendementen en moties te debatteren, het ook wel bevordert om alles dat je wil bespreken, dan ook maar in een amendement of motie te verpakken.

Resultaten die we namens de PvdA hebben kunnen binnenslepen waren:

  • een prijsvraag voor buurtverbetering

  • EUR 35.000,- veiliggesteld voor de millenniumdoeleinden

  • ophoging van de welzijnssubsidies met EUR 20.000,- (deels met het CDA)


Daarnaast hebben we ook gepleit voor een natuurbeleidsplan, maar met de toezegging van het college dat dat in de structuurvisie al afgedekt was kunnen we ook leven. Natuurlijk gaan we WEL controleren of inventariesatie van belangrijke natuurelementen (dus ook habitats van bedriegde soorten) er een goede plek in hebben gekregen, anders kan het stuk terug naar de studeerkamer.
Steun voor het D66-amendement om bedrijventerreinen in een regionale verband te zoeken, en Teijlingen vooral op recreatieruimte te concentreren heeft het helaas niet gehaald. De motie van het CDA voor EUR 15.000,- ten behoeve van lokaal onderwijsbeleid dan wel weer. Heft een toch al gelikte begroting een paar extra likjes gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten