zondag, november 02, 2008

in het zicht van de (oude) haven


Een grijze zaterdagochtend, mooie gelegenheid om de kroeg in te duiken. Om 09:30, op een tijdstip dat ik normaal nog wel eens in kamerjas achter het Leidsch Dagblad wil zitten, werden we namelijk in Eetcafe De Voogd verwacht. Daar presenteerden de eigenaars Jelle en Annika de Ridder hun alternatieve plannen voor herinrichting van de Oude Haven in Sassenheim. Naast politici hadden ze ook collega-ondernemers uitgenodigd, die schoorvoetend waren gekomen. Voor winkeliers is namelijk zaterdagochtend, in tegenstelling tot raadsleden een vreselijk druk tijdstip. Annika presenteerde haar plannen enthousiast, maar ovnd vooral een afwachtend publiek tegenover zich.

Al gaande bleek tussen de verschillende belanghebbenden wel wat oud zeer te zitten. Horeca-ondernemers die zich niet gehoord en vertegenwoordigd voelen door de TOV, winkeliers die zich prima in de plannen van het college kunnen vinden maar deze weer bedreigd zien. Het gaat niet eens meer zozeer over de inhoud, maar over wie op welk moment wel of vooral niet met elkaar gesproken heeft. En daar mogen wij, dan straks een beslissing over nemen.

En dan ook nog eens een initiatief van Rob ten Boden van TriLokaal, die nog eens los van het college met de horeca en de iwnkeliers apart wil spreken, daarna gezamenlijk, maar nog niet duidelijk wist te maken hoe de rest van lokale politiek daarin wil betrekken. Een aantal winkeliers gaf direct al aanaan er weinig zin in te hebben om de hele discussie nog eens over te doen.

Het plan om van de Oude Haven een terrassenplein te maken, is in januari al in de commissie Ruimte besproken. De overgrote meerderheid van de commissie Ruimte (met uitzondering van de VVD) kon zich nog NIET in het plan vinden. We zijn toen uit elkaar gegaan met de toezegging van verantwoordelijk wethouder van der Zon om met een discussienota te komen, waarin hij aangaf dat het aantal parkeerplaatsen echt niet minder kon dan in het plan wat zij toen voorstelden. Van die nota ben ik nog steeds in “ blijde” afwachting,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten