maandag, november 24, 2008

kinderlijk eenvoudig


Helaas waren bij de Kindergemeenteraad van donderdag maar een handjevol raadsleden aanwezig. Ze hebben wel een shot enthousiasme voor het debat gemist, en het gemiddelde kinderraadslid is in elk geval in 1 ding een stuk beter dan het gemiddelde raadslid. En dat is in beknoptheid en to-the-point argumenteren.

En zo mochten na afloop de gymnastiekvereniging Return met EUR 1000,- voor peutertoestellen naar huis, Crescendo met EUR 600,- voor partytenten voor "overdekte" optredens, en leerlingen van het ID College met EUR 400,- om een benefietavond voor het PC Hooftcollege te organiseren. de jeugdafdeling van de Voorhoutse carnavalsvereniging 'De bokkies', ging met lege handen naar huis. dat hadden hun grote voorvechters, de Andreasschool uit Voorhout, toch niet helemaal goed uitonderhandeld.

Af en toe moest ik toch wel glimlachen. Om het hardst elkaar willen overtuigen van de partytenten, terwijl daar niemand, maar ook niemand op tegen was. Alternatieve voorstellen indienen die letterlijk hetzelfde waren als hun voorganger. Maar ja, je wilt zo graag... Ik zo zeggen: hou dat gevoel nog 20 jaar vast en doe het dan voor het echie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten