zondag, november 30, 2008

terechte kritiek


recentie van de websites van de 5 lokale partijen in Teylingen in huis-aan-huisblad "de Teylinger". De PvdA komt er bekaaid van af. Ik moet bekennen: terecht. Al worden we dankzij de weblogs van Albert Vink, Gerrit van der Meer en mijzelf wel tot de communicatiefste Teylinger p0litieke partij op het internet gebombardeerd, die weblogs zijn niet eens vanaf onze eigen website te benaderen... Zucht. Tijd voor actie. Naast de commissies van deze week, de Sinterklaasgedichten, afscheid van de directeur op mijn werk, hypotheekoverdracht, en wat er zo al meer in de agenda staat.

Wat ik wel jammer vind, is dat we via diezelfde Teylinger wel onze krant van vier pagina's verspreid hebben, waarin we uitgebreid de afgelopen 2,5 jaar verantwoord hebben die de Teylinger op onze website vindt ontbreken. Maar da's geen kritiiek, da's even binnenshuis meerdere communicatiekanalen bewandelen. Kan gelijk het verslag erop van de ledenvergadering van 18 november jl., en waar die WEL overging i.p.v scheidende raadsleden. De content is er, moet die alleen even de site op en we staan weer met stip in de top-3. Maar ja, afgezien dat ik zelf niet de webmaster ben, die commissies van deze week, de Sinterklaasgedichten, afscheid van de directeur op mijn werk, hypotheekoverdracht...

2 opmerkingen:

  1. Het door de PvdA bij Uitgeverij Verhagen laten maken en verspreiden van een eigen krant staat uiteraard geheel los van de redactionele inhoud van ons huis-aan-huisblad De Teylinger, Joost. Het zou journalistiek natuurlijk niet goed zijn als we als onafhankelijke redactie van De Teylinger voortaan nadrukkelijk rekening moeten gaan houden met de belangen van de commerciƫle relaties van de uitgever.

    Piet van der Vooren,
    eindredacteur De Teylinger.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelijk heb je dat je je redactioneel niet moet laten leiden door de commerciele relaties. Vooral niet, zeg! Het enige waarom ik het genoemd heb, is omdat we die tussentijdse verantwoording van waar onze partij mee bezig is en welke standpunten we hebben ingenomen wel degelijk gedaan hebben, maar dan via een traditioneel kanaal (nl drukwerk en huis-aan-huis bezorging via Verhagen). Misschien moet ons afdelingsbestuur het zich dan ook wel aantrekken dat ze ook niet via de redactionele kanalen van de weekpers in onze regio nog eens de aandacht op die krant te vestigen. Maar ja, moet die inhoud van de krant nog wel op de site... het denken over multichannel casten van die boodschap is binnen onze kringen nog niet zo heel sterk ontwikkeld ;-).
    Geef je nog wel eens een seintje als de situatie verbeterd is.

    BeantwoordenVerwijderen