zaterdag, februari 06, 2010

In de roos

Normaal moet ik me altijd voor een canvas-actie even opladen. Je stoort mensen toch in hun huiselijke bezigheden om hun tijd aan jou als campaigner te besteden. Maar met een korte introductie namens het Partijbureau en een flinke lading rode rozen liep het vandaag heel anders, zelfs buitengewoon plezierig. Met Cock Lafeber ging ik samen de deuren langs, ik de rozen en Cock de enquete. Maar wat een mensen-mens is Cock toch! Zelf de meest ijzige personen aan de deur laat hij letterlijk ontdooien. Je zou hem bijna tweedehands auto's moeten laten verkopen ;-).
We hebben gecanvast in een Sassenheim in de buurt van de Nicolaas Damesstraat en de Kwekerijweg. Onderdeel van 1 van de beter scorende stemdistricten - of 1 van de wijken waar we na de laatste verkiezingen weer een hoop zwevende stemmen bij ons moeten laten landen . Of het daar aan ligt of niet, de roos bleek een dermate goede ijsbreker dat we heel plezierige gesprekken hadden. En dan is de afgesproken tijd wel snel om.

Ook hadden we bij het canvassen hulp van Patricia Linhard, Tweede-Kamerlid voor onder andere Ruimtelijke Ordening. een heel warme en toegankelijke persoonlijkheid. Zelf ondernemer, en ze loopt rond met plannen om -in navolging van de rode ingenieurs en de oude socialisten- ook een netwerk van 'rode ondernemers' op te richten. Een heel interessant idee, waar ik nog wel met haar over verder ga. 

de canvasgroep - vierde van links Patricia Linhard
 
hergroeperen onderweg - je raakt elkaar snel kwijt in de jaren-80 straatjes
 

Gerrit vd Meer en Marijke Haroun live in actie aan de deur

Wat kwamen we vooral tegen? Eigenlijk heel veel tevreden mensen. Met goede contacten met hun buurtgenoten. Niet alles koek en ei: Parkeren is - typisch voor dit soort buurten uit de jaren 80 - problematisch. En verder toch wel overlast vanwege het jongerencentrum en het hard gegroeide Rijnlands Lyceum is meermaals genoemd - waarvan toch wel meerdere mensen hebben gezegd dat ze niet voldoende bij de plannen voor de uitbouw betrokken zijn geweest. en dat geeft toch wel last en rotzooi.

Maar dat leidt bij mij toch ook wel tot de conclusie dat de PvdA het zeker niet alleen goed hoeft te doen in buurten met grote problemen. Dat we sterk kunnen staan in een sterke buurt, dat mag ook wel eens gezegd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten