zondag, februari 14, 2010

Teylingen in de herindeling

Nu al weer? Ja, aan de andere kant van de Kaag in het Lage Land, met Kaag en Braassem. Donderdagavond waren we te gast op camping Spijkerboor, in aanwezigheid van ondernemers en omwonenden, enkele Provinciale-Statenleden en in grote afwezigheid van de raadsleden van Kaag en Braassem, op 1 "undercover" na. Volgens zijn zeggen was de rest afwezig omdat de burgemeester het ontraden had: "we zitten nu in de ARHI-procedure en wachten die verder af.". Jammer, want ook los van een strikt procedurele opstelling kun je best werken aan een gemeenschappelijk beeld van de voorgeschiedenis en de knelpunten die er liggen. Ik heb per mail mijn collega-PvdA'ers in Kaag en Braassem ook maar even hierover geschreven. Gelukkig gaven de provincie ter plekke aan, dat in de ARHI-procedure zij haar standpunt nog volledig moet bepalen. Wat ons betreft had Zuid-Holland iets meer gepast na 11 februari de ARHI-procedure op te starten, maar goed, dat zien we maar even door de vingers.

Satellietbeeld van het betroffen gebied uit Google Maps

Het was de vierde poging van onze gemeenteraad om met het bestuur van eerst Alkemade, nu Kaag en Braassem te komen of het nu onlogische verloop van de gemeentegrens tussen Teylingen en Kaag en Braassem bij te stellen is.
Ard van der Steur (VVD)  verwoordde het in de bijeenkomst heel goed: "De raad van Teylingen is op zoek naar een oplossing die het beste de inwonenden en ondernemers van dit gebied bedient." Want nu loopt de grens soms dwars door een perceel van 1 eigenaar, waardoor bijvoorbeeld sommige campinggasten tot 500-600 euro aan forenzenbelasting moeten betalen aan Kaag en Braassem en zijn directe buurman op Teylings grondgebied van dezelfde camping een stuk minder. Ook is het niet handig voor een ondernemer, wanneer hij met drie bestemmingsplannen in twee gemeenten te maken heeft. Dat daar een oplossing voor moet komen, lijkt mij in elk geval evident.

2 opmerkingen:

  1. http://www.teylingen.nl/vcontent.jsp?vobjectid={E4834859-0000-0000-0000-000000000000}

    Dus ook in Teylingen gewoon forenzenbelasting in 2010

    BeantwoordenVerwijderen
  2. U heeft gelijk, de toeristenbelasting is wel afgeschaft.

    BeantwoordenVerwijderen