zondag, februari 28, 2010

Lijsttrekkersdebat

Voor wie het nog wil nakijken: op www.teylingen.tv is het lijsttrekkersdebat van zaterdagavond nog te volgen.

en wel hier

De indeling in een lagerhuisdebat, waarbij de lijsttrekkers zich ook letterlijk moesten verplaatsen wanneer ze voor of tegen een stelling waren, sloeg wel aan.  Al waren een aantal stellingen wel dermate plomp neergezet dat ze alle 7 en bloc verhuisde of soms niet aan de goede kant zaten. Of met een en dezelfde argumentatie zowel voor als tegen konden zijn...

Is het nu zo dat er inderdaad weinig verschillen zijn? Daar heeft naar mijn mening het debat niet echt veel aan uitvergroot. Je ziet wel , dat een aantal partijen zich willen profileren op het thema veiligheid, maar dat dat bij beantwoording op de vraag: "Teylingen is een veilige gemeente', op een enkeling na iedereen dat kan beamen. Het is daarmee dus ook geen groot issue. Ook de discussie over de sluitingstijdenregeling is een discussie met een hypothetisch karakter: de TOV is hierover verdeeld, en de enige die er echt op aandringt is de grootgrutter uit Zaandam.Dat maakt het dan ook niet echt doorslaggevend of je van die zondagsopenstelling nu liberaal voorstander dan wel confessioneel tegenstander bent.

Wat ik zelf jammer vond dat niet uit de verf kwam, is het punt over de komende bezuinigingen. Wil de VVD bijvoorbeeld liever in de WMO snijden dan haar absolute nullijn voor de OZB vasthouden? De vraag is niet aan de orde gekomen. Ik heb hem achteraf wel aan Ard van de Steur gesteld. Komt ongeveer op de al klassieke tegenstelling neer VVD: belasting= diefstal, vs PvdA: de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten.  Cees van Velzen (CDA) beantwoordde de vraag rondom bezuinigingen dat hij niet 'op voorhand' de verenigingen en theaters wilde aanpakken of juist ontzien. Misschien wel heel erg des CDA's, dus als ik het culturele middenveld in Teylingen was, zou ik de (nu nog) grootste partij van Teylingen op dit punt maar met Argusogen volgen. Je weet immers nooit wat er op de achterhand nog gebeurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten