zaterdag, februari 27, 2010

Verkiezingsmarkt

DE zaterdag van de campagne. Het begint al 's morgens bij het 'normale' boodschappen doen. Krijg ik van dorpsgenoten Jos Warmenhoven en later Jan Hordijk te horen: "he, moet jij niet gaan flyeren?'Ja, dat moest ik nog. Maar aangezien de Peetoompjes ook hun weekrantsoen moeten krijgen, gold vanochtend: "zuerst das Fressen, dan die Moral".
Zonder gekheid: we hadden de markt- en flyeractiviteiten  in ploegen verdeeld, en ik heb vandaag in de tweede shift behoorlijk wat straat gezien. Ik zit nu nog in mijn rode kloffie om straks na een snelle hap weer naar het Teylinger lijsttrekkersdebat te gaan. Al met al vandaag heb ik voor de Hema in Sassenheim, de Albert Heijn en de Plus in Voorhout gestaan. Natuuuurlijk ging het de kabinetscrisis in Den Haag, en naast waardering voor de 'Rug' van Wouter Bos ook te horen gekregen dat mensen de 'buik vol van al die politici' hebben. Blijkbaar is er qua gezag en leiderschap nog een lange weg te gaan voor het vertrouwen in het openbaar bestuur. En daar heeft de val van het kabinet echt geen goed aan gedaan. @William Lengton: voor je Academy for Inspirational Leadership is de markt nog nooit zo goed geweest.

 Lijsttrekker Willem de Jong heeft er duidelijk zin in

 'Gezellig' druk op de verkiezingsmarkt

Daarnaast heb ik in Voorhout vooral te horen gekregen dat mensen het nog-steeds-niet-terug-kunnen-verhuizen van de ouderen in de Agnes van de tijdelijke huisvesting naar de nieuwbouw niet kunnen begrijpen. Al ligt daar een hele belangrijke verantwoordelijkheid bij de zorginstelling, Activite, zelf, dit krijgen wij als lokale politici toch gewoon in ons gezicht terug.
Het vooralsnog uitblijven van de Noordelijke randweg rond Voorhout is ook zo'n onderwerp. Ik leg ook wel uit dat die er wat de PvdA betreft nog steeds moet komen. Dat we nu, met het uitsmeren van de bouw van Hooghkamer over 14 jaar, ook wel de tijd hebben om het alsnog te realiseren. Maar dat botst dan weer met het schreeuwend tekort aan woningen voor jongeren.... tja, politiek blijft soms een frustrerende aangelegenheid als het om de uitvoering gaat.
Leukste gespreksthema van de dag : "Wat moet ik ermee dat mijn zoon wel voor het eerst zal gaan stemmen, maar dat vooral op de PVV wil doen?"
 vlnr Ikzelf, Marijke Haroun en Fabian Ouwehand voor de Plus in Voorhout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten