zondag, februari 07, 2010

Vooruit met de geit.

Hebben we eerder dit jaar al ruim 2 miljoen euro uitgetrokken om de Herenstraat in Voorhout opnieuw te bestraten, donderdag stond de herijkte structuurvisie geagendeerd op basis waarvan het bestemmingsplan verder zal worden uitgewerkt. Wel nodig, want dat dateert al uit 1978. We zijn in de commissie Ruimte behoorlijk kritisch geweest, maar met een aanvullende notitie had wethouder van der Zon de meeste knelpunten wel ondervangen. Voor de rest is het een logische stap 2 nadat inderdaad de locaties met de trekkers, de Albert Heijn en de Plus supermarkt, zijn gerealiseerd. Kortom, wel iets om op verder te borduren.
Zo zaten D66, VVD en Partij van de Arbeid er ook wel in. TriLokaal had duidelijke argumenten waarom ze de bouwhoogte op 3 lagen wilden houden, maar het CDA maakte nogal ontwijkende bewegingen. Ze wilde meer onderzoek en de besluitvorming over de verkiezingen heen tillen. In mijn ogen niet heel slim, omdat er naar verwachting na de verkeizingen ongeveer driekwart van de raadsleden compleet nieuw zullen zijn en dit dossier nogal wat voorgeschiedenis heeft. Dan verwacht ik dat je pas over een jaar weer een beslissing kunt nemen met voldoende dossier- en voorkennis.
Qua stemming was het nog wel erg spannend; omdat Hans vanwege zijn werk niet aanwezig was, leek het lange tijd op stakende stemmen uit te komen. Maar met wat water in de wijn om D66 tegemoet te komen - zo zie je maar, als 1-vrouwsfractie heb je soms de sleutel in handen - konden we dit onderwerp met een stemverhouding van 12-10 voortgang laten maken. de zorgpunten rondom exploitatie en beeldkwaliteit kome bij het bestemmingsplan weer uitgebreid terug.
Wat wel weer leuk is, dat ik toch een paar mailtjes met dank van de ondernemers heb gekregen. Ik ben inmiddels wel gewend dat je vooral veel bezwaren om je oren krijgt, maar af en toe een pluim motiveert zeker ook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten