maandag, september 04, 2006

De jonge Garde


nee, dit is geen Maoistische beweging, maar de titel van het tweede deel van de kookboeken van Willem Vogels, initiatiefnemer van de Voorhoutse kinderkookclub 'In den Voorhoutschen Pot'. Ik ben niet bij de presentatie geweest afgelopen week, maar heb via de website het kookboek besteld. Prompt heb ik vanavond Willem aan de lijn. Of hij de boeken even langs kon komen brengen. Tuurlijk!

Het is leuk om te horen hoe Willem langzaam waardering oogst, onder andere ook de waardering van zijn branchevereniging. We hebben nog even doorgesproken over verslechterende eetgewoontes, en dat sommige kinderen ongesneden groente niet eens meer herkennen. En daar probeert Willem, op zijn manier, kentering in te brengen.
Hij wil zijn initiatief graag klein houden, maar het loopt met hem weg: sponsoring door Achmea, straks misschien wel duizenden exemplaren in het kerstpakket, wachtlijsten van drie jaar voor zijn kookcursussen. -Je hebt van die muziekfreaks die nog U2 in het jeugdhonk in Apeldoorn hebben zien spelen, of de Beatles in Blokker. Zo heb je straks kookfreaks die nog bij Willem Vogels hebben gekookt.

En waar doet-ie het voor? Uit liefde voor zijn vak, uit liefde voor zijn kookkids, omdat hij het leuk vindt EN voor het goeie doel. Ondanks dat hij het laagdrempelig wil houden, gaat er toch nog een bedrag per boek naar de kliniek koks, een soort clinic clowns maar dan eetbaar. Kortom, haal de jonge garde in huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten