zondag, september 24, 2006

Grachtengordelgehalte


De concept-kandidaatslijst van de PvdA voor de Tweede-Kamerverkiezingen is bekend. Paar verheugende dingen: Mijn voorkeursstem van 2003, Nehabat Albayrak, is terug te vinden op plek 2. Martijn van Dam staat hoog, Mei-li Vos (van het alternatief voor vakbond) is ook verkiesbaar. (Ja, dat vind ik verheugend, ook al ben ik zelf lid van de ABVA KABO)
Geruststellend: Werkpaarden als Bert Koenders en Ferd Crone gaan ook nog even door.
Teleurstellend: 17 van de 80 namen komen uit Amsterdam; bijna driekwart van de kandidaat-kamerleden woont in een stad met meer dan 100.000 inwoners. Wekt toch de indruk alsof de rest van Nederland klein bier is.
Ook teleurstellend: Thea Fierens, onze regiovertegenwoordigster, is niet op de lijst geplaatst. Dat is echt heel erg jammer, want we hebben haar de afgelopen drie jaar leren kennen als een hardwerkend, toegankelijk kamerlid met verstand van zaken en ook altijd op bijeenkomsten, bij het canvassen en in de kraam te vinden. Op de huiskamerborrels in Noordwijk bij Leo en Coby Voorham weet ze ook altijd het kamerwerk tot normale proporties terug te brengen. Thea, je bent nog niet weg maar ik zal je in de rol als kamerlid zeker missen. Je geeft nu zeker al aan hoe je ook landelijk een lokale binding goed kan onderhouden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten