woensdag, september 13, 2006

Met Leo in bed


Maandagochtend, de wekkerradio springt aan. Ik word uit de droom geholpen door een overbekende stem, maar het kwartje wilde maar niet vallen. Wie, wat, waar? Het ging over procedures en aandacht, maar verder? Na enige tijd bleek dat ik naar Radio West luisterde, dat het Leo van der Zon was met wie ik wakker werd en dat de gemeente Teylingen er volgens hem bij de heiwerkzaamheden op de ING-locatie in Voorhout qua toezicht er bovenop zat.

Vorige week donderdag heeft dhr. Leenheer als aanwonende over de overlast en schade die zijn en andere woningen oplopen, in de gemeenteraad ingesproken. Niet dat wij als raad daar direkt iets aan kunnen doen, het is in eerste plaats een zaak voor de bouwer/projectontwikkelaar en daarnaast van het college om te handhaven. Maar het inspreken-los-van-de-agenda functioneert zo wel als een soort "speaker's corner' en een kortlijnige toegang tot meerdere media. En daarmee heeft het inspreekrecht ook een functie waarvoor het in beginsel niet is ingesteld, maar in dit geval goed heeft gewerkt.

De heiwerkzaamheden zijn inmiddels gestaakt; ook dunnere palen geven teveel trillingen en nu moet er toch weer naar een andere oplossing (boren?) gezocht worden. Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten