zondag, september 03, 2006

Opening de Tulp



Ik kan me nog herinneren toen we in 1997 begonnen met het opstellen vaj het veriezingsprogramma voor de Pvda 1998-2002. Een van de eerste zaken die we besproken was de bouw van een (dubbel) sporthal op de lokatie 'van Diest', die volgens de Welzijnsnota in 2003 open zou moeten. Het leek nog een eeuwigheid ver weg. Nu dan, vrijdagmiddag was die eeuwigheid dan eindelijk voorbij: er staat een (enkele) sporthal op die plek. Hoewel tulpen zich normaliter in april openen, deed een beetje champagne van voormalig wethouder Van Riet wonderen.

Met die actie verklaarde hij de nieuwe, grotere sporthal 'De Tulp' voor geopend. Het is inderdaad wel mooi geworden. Geen vertragingen tijdens de bouw. De gemeente lovend over bouwer Pellikaan en omgekeerd, en ik moet zeggen: het is inderdaad een mooie hal geworden. De sportzaal zelf is ruim, met ingenieuze opvouwtribune, maar wel sober.

De kantine 'Winners club' is uitgedost in wel erg modieuze kleuren, die naar mijn mening de 30 jaar niet zullen halen: paars, groen, donkerblauw. Maar het is wel een mooie lokatie geworden. Nu de nodige landstitels maar even binnenhalen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten