woensdag, november 15, 2006

Daar zijn we weer...


als koffieploeg op Station Voorhout. Het blijft vroeg, om om 06:45 voor een politieke activiteit aan te treden. We waren dit keer zelfs met 10 koffieschenkers, waaronder een aantal nieuwe actievelingen. Geweldig zoals Hans Goudsmit het stelde: "Kijk, zo laten we zien dat de PvdA daadwerkelijk staat voor een warm en sociaal Nederland. Wilt U het Zoet er nu ook bij?". En hup, daar ging weer een suikertje en een flyer. En ook wel weer bemoedigende signalen: "Ik twijfel tussen de SP en de PvdA. Maar ik denk dat de PvdA dit keer mijn stem wel heel goed kan gebruiken." In totaal zijn er honderden kopjes koffie, flyers en grappen uitgewisseld.

Het meest gedenkwaardige gesprek dat ik had was met een mevrouw, die de folder resoluut teruggaf: "jullie zijn voor drugs en ik ben daar tegen!". Vervolgens ontstond een alleraardigste gedachtenuitwisseling over drugsbeleid, sociale voorzieningen, solidariteit, en met een beetje geluk gaat ze nu ChristenUnie stemmen. Ook een goed signaal dat het met Nederland ook anders kan.

Het muurtje is een prima uitstalling voor de catering.


Ruud en Bart, volledig uitgerust (tenminste, met koffiebekers etc. De trein van 06:56 was en is wel vroeg).


Vanaf 6 minuten voor de trein binnenrijdt, is het wel alle hens aan dek. En dan is het perron richting Haarlem (op deze foto) nog een makkie om te bedienen vergeleken met het perron richting Leiden.


Tussen de treinen door is het onderling ook erg gezellig. Dat is ook belangrijk: naast de ideeen en het beleid moet de partij ook wel gevoel van 'ons kluppie' blijven voeden.

1 opmerking:

  1. Ontzettende held joh! Geweldig dat je dat allemaal doet!!
    topper
    Gr.
    Rob

    BeantwoordenVerwijderen