zaterdag, november 11, 2006

het burgemeesterschap is hard oefenen


Vanochtend was de koffie ook lekker, maar dan in de Andreasschool. Samen met vijf andere Teylinger politici hebben we de eerste repetitie gehad van het stuk 'De koning van Katoren' van Jeugdmuziektheater de Speelkring. Wie het een beetje gevolgd heeft, weet dat de raadsleden van Teylingen daarin de rollen op zich mogen nemen van de 6 burgemeesters die in het verhaal voorkomen.
We hebben nog niet met de kinderen samen gespeeld, maar regisseuse Marleen van Leeuwen heeft in grote lijnen het hele stuk met ons doorgenomen. We kunnen nu een beetje inschatten wie welke rol zal liggen. Voor de ene burgemeestersrol moet je een beetje kunnen zingen, voor een andere (gelijk de moeilijkste) moet je een dansje instuderen. Nog geen method acting, geen Stanislawsky, maar wel veel gelachen. Daisy Nieuwenhuizen heeft, naast het formidabele gastvrouwschap dat Springtij haar toedicht, nog veel meer onvermoede kwaliteiten: zelden iemand zo overtuigend "zwaargewond" naar de vloer zien gaan. Maar ook Marlies Volten, Albert Vink, Gertrude Krijgsman en Wim Hollart zullen het na vandaag met mij eens zijn, dit wordt wel een hele leuke manier van volksvertegenwoordiging.
Boodschap aan de rest van de raad: het is geen verplichting, het is gewoon ontspanning! Aan de overigen, noteer de data voor de "extra raadsvergadering" alvast: zaterdag 10 en zondag 11 februari in het Rijnlands Lyceum in Sassenheim.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten