woensdag, november 08, 2006

Gehoord


Vanavond een informele "hoorzitting" gehad, over bestemmingsplan Oost in Sassenheim. hoorzitting tussen aanhalingstekens, omdat het geen hoorzitting was in de formele zin van de bestemmingsplanprocedure. mar wel een, waarvan al langer was gesteld dat hij in saeptember zou worden gehouden. Nu is de beantwoording van het college vna de zienswijzen verschoven naar het eerste kwartaal 2007, en dat betekent dat er tussen indienen van zienswijzen en behandeling daarvan bijna 9 maanden zou zitten. Dat is wel heel erg lang.

Daarom is het goed, dat we vanavond de indieners van zienswijzen gehoord hebben. De reacties waren rondom locaties gebundeld. Indieners van zienswijzen mochten hun zienswijze toelichten. Er zijn vanuit de commissie weinig vragen gesteld, vooral omdat de voorzitter had aangegeven dat we geen antwoorden zouden geven en alleen toelichtende vragen zouden mogen stellen. En het merendeel waren vrij eenvoudige en duidelijke issues: een reeds legaal gebouwde woning niet ingetekend, een trappenfabriek die uit de woonwijk weg wil maar een hardere bedrijfsbestemming krijgt in het concept-bestemmingsplan, een vraag om de mogelijkheid voor aanleg van een haven voor kleine bootjes.

Grote bezwaren zitten op drie punten: het tankstation aan de Lindenlaan (de omwonenden willen dat weg hebben, maar het wordt in het nieuwe bestemmingsplan nog steeds gehandhaafd), de mogelijke bouwhoogte van 21m rondom de Geelhoornstraat, de beoogde nieuwe locatie van de brandweerkazerne in de hoek Narcissenlaan-Parklaan. Over de eerste twee zaken hebben de weblogs van Albert en mijzelf al bericht. Hans Goudsmit en ik hebben nu wel wat beter door dan dan je alleen op de schriftelijke zienswijzen zou beoordelen, waar ons huiswerk voor de komende tijd ligt. Wat dat betreft is de avond nuttig geweest

Ben ik nu helemaal tevreden? Nee. Ik weet niet of iedere aanwezige vertrokken is met het gevoel of het nu zoveel verschil maakt. Ik denk ook, dat de vorm waarin we deze bijeenkomst hadden, niet helemaal de jusite is (wel de doelgroep, namelijk diegenen die zineswijzen hadden ingediend). Een volgende keer zou je wat mij betreft als gemeentebestuur/ gemeenteraad een aktiever imago scheppen als je dit in een vorm van een wijk- of werkbezoek had gedaan: spreek af op een centraal punt, en ga rondlopen. Kortom, het blijft een beetje experimenteren met de vorm. Maar het is ten minste weer een stapje om niet op de minimumvariant van formeel vereiste insparaak te blijven hangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten