zondag, november 05, 2006

hack 'n slash


Duidelijk wat Wouter wil: winnen! dus hakte hij met zijn vragen vrijdagavond bij het debat op RTL4 vooral in op het CDa, in plaats van vooral het PvdA-standpunt over te dragen. de partijnaam heeft hij ook maar weinig genoemd...

Mijn conclusie na het verkieizngsdebat vrijdag: Wouter bos wil vooral twijfelaars richting SP overhalen om vooral de PVdA de grootste te laten worden, door in te zetten op de 'klassieke' socialistische thema's: zkerheid voor de laagste inkoms, bescherming van huurders, weg met de armoede. Op zich voorstelbaar, want in die hoek hebben CDA en VVD heel veel los gelaten de afgelopen jaren. IN die hoek, en niet in het midden, zit ook de grote 'winst'. Toch miste ik wel in het debat op RTL4 aandacht voor broeikaseffect, het niveau van het onderwijs, Europa en buitenlnadse politiek. De wereld is groter dan die 42.600 km2 Nederland.


Balkenende was in zijn presentatie wat fleuriger dan wouter Bos, en ook wat ontspannener. maar toch ben ik wel opgelucht dat uit de peilingen BOs een lichte voorkeur kreeg. Het wordt nog spannend voor 22 november!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten